Cukorbetegségéről vallott Hevesi Tamás

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Hevesi Tamás cukorbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hevesi Tamás elárulta, milyen cukorbetegként élni. 

Tamás mindössze 20 éves volt, amikor cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, vagyis már több évtizede él vele együtt. Ez idő alatt pedig rengeteg tapasztalatot gyűjtött, amelyeket szívesen megoszt másokkal is.

"Akkor még nem tartott ott a cukorbetegség kezelése, mint ma, amikor már rendelkezésre állnak olyan eszközök, terápiák, amelyek megkönnyítik a cukorbetegek mindennapjait. Persze, a mai napig odafigyelek, sokat mozgok, így szinte természetessé vált számomra a cukorbetegségem kezelése. Ma már szinte észrevétlenül lehet ezzel együttélni" - mesélte Tamás, aki beteg gyermekek segítésével is foglalkozik.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Évek óta részese vagyok a cukorbeteg gyerekek táboroztatásának. Igyekszem segíteni a 7-14 éves korosztályt, különösen most, hiszen a járványhelyzet a cukorbetegeket is extra körültekintésre inti. Megosztom velük a tapasztalataim, hogy miként lehet átvészelni a karantént, mennyire fontos, hogy ilyenkor még inkább odafigyeljünk arra, hogy mennyit eszünk és hogy a mozgást soha, de soha ne hanyagoljuk el" - mondta a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.