Polgár Kriszta őszintén mesélt a félresikerült mellplasztikájáról

betegség Polgár Kriszta következmény mellműtét mellplasztika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzalmas következményekkel járt a mellnagyobbító műtétje.

Polgár Kriszta az Instagram-oldalán osztotta meg a rajongóival, hogy a műmellei miatt betegedett meg. A posztban leírta, hogy a második terhessége alatt egy ciszta alakult ki a méhében, melyet el kellett távolítani a petefészkével együtt. Krisztának ekkor csorbult az önbizalma, és úgy gondolta, hogy a mellplasztika majd segít ezen.

"A második terhességem alatt kialakult a petefészkemben egy 30 cm ciszta, amivel együtt ki kellett venni az egyik petefészkemet is. A hasam mérete miatt a hazizmom és a bőröm is szétszakadt, úgy éreztem, csorbult a nőiességem. Akkor úgy gondoltam, hogy talán a mellimplantátum majd helyrebillenti az egyensúlyt. Mi az amit akkor még nem tudtam? Hogy mit okozhat a szervezetemben. És azt sem, hogy olyan implantot kaptam 3 évvel ezelőtt (az egyik legnépszerűbb fajta) amit azóta visszahívott a gyártó, mert egy speciális rákfajtát okozhat: BIA- ALCL. A visszahívás tavaly volt, erről azóta sem szólt senki..." - írja Kriszta a posztjában.

"Mellimplantátum betegség ( #breastimplantillness vagy #BII). Két -a szervezet számára - idegen test a létfontosságú szervek fölött. Ami köré pár hét alatt tokot képez a szervezet, hogy védje ezeket a szerveket. Az implantátumok majd' 40 féle nehézfémből, toxikus anyagból állnak. A sóoldatos is, hiszen a tokja szilikon. Van, akinek a teste jobban, van, akinek rosszabbul fogadja. Sőt nagyon rosszul. És sajnos a legtöbben nem tudják, mi okozza a betegségeiket" -folytatta Kriszta a posztban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.