Íme 3+1 étel, amelyek puffadást és vizesedést okoznak

Forrás: Thinkstock -
puffadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vizesedés és puffadás milliónyi nő ádáz ellensége, ám ha jobban odafigyelünk könnyedén tehetünk a kellemetlen panaszok ellen. 

1. Zacskós levesek

Önmagában sem a legegészségesebb ételek egyike, hiszen tele van mindenféle tartósítószerrel, ízfokozóval és rengeteg sóval, ami egyszerűen lelassítja az anyagcserét. Így pedig megmarad a nem kívánt pocak.

2. Rágó

A rendszeres puffadást egy kis dolog is okozhatja, ami mindennap ott lapulhat a táskádban: a rágó. A dietetikus szerint két étkezés között rágózás során levegőt is „lenyelhetünk", amely léggömbként képes felfújni a gyomrunkat - pontosabban puffadást okoz.

Forrás: Thinkstock

3. Halkonzerv

A hal rendkívül egészséges, ám nem szabad túlzásba sem esni. A halkonzervek és konzervzöldségek általában magas nátriumtartalommal bírnak, a legtöbb ilyen ételt pedig, sós vízben áztatják. Akár 400-500 mg só is lehet egy darab konzervben, holott a napi, ajánlott sómennyiség maximum 1500-2000 mg.

3+1. Hüvelyesek

Tele vannak rendkívül fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ám sem a bab, sem pedig a lencse nem tartozik a könnyen emészthető ételek közé. Fogyasztásuk előtt érdemes őket egy teljes napra beáztatni, így biztosan elkerülheted puffasztó hatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.