Elképesztő történet: felállt a kerekesszékből, és kigyúrta magát

Forrás: Shutterstock -
betegség kerekesszék sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zachary Jonest nyolcévesen diagnosztizálták egy csípőízületi betegséggel. Kerekesszékbe került, de nem adta fel, tinédzser korában úgy döntött, konditerembe fog járni. Ma már teljes életet él, és ő edz másokat.

Perthes-kórt állapítottak meg a nyolcéves kisfiúnál, orvosai azt mondták, soha nem fog tudni rendesen járni. Zachary édesanyja nagyon féltette a gyereket, aki próbálkozott azzal, hogy felálljon a kerekesszékből, de a nő nem hagyta neki, mondván, ezzel csak ront az állapotán.

A kisfiú magába roskadt, szörnyű érzés volt számára, hogy mindig bent kell ülnie, míg a többiek kint játszanak. Ráadásul barátai nem értették meg, hogy lehet, hogy egyik napról a másikra kerekesszékbe került, azt gondolták, csak megjátssza. Zachary nagyon sokat írt gyerekkorában.

Ám kamaszként úgy döntött, nem hallgat többé édesanyjára, és lement a konditerembe. Óvatosan elkezdett edzeni, aminek az lett az eredménye, hogy teljesen felállhatott a kerekesszékből. Annyira sikerült ugyanis megerősíteni a lábait, hogy ma már botot sem használ. Ráadásul szuper teste lett!
Sőt, Zachary hivatásos személyi edzővé vált, és már ő segít másoknak elérni a céljaikat - írta a Metro.

„Példát szeretnék mutatni azoknak a fiataloknak, aki szintén Perthes-kórban szenvednek, hogy lássák, van remény!" – mondta a fiatal férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.