Zachary Jonest nyolcévesen diagnosztizálták egy csípőízületi betegséggel. Kerekesszékbe került, de nem adta fel, tinédzser korában úgy döntött, konditerembe fog járni. Ma már teljes életet él, és ő edz másokat.

Perthes-kórt állapítottak meg a nyolcéves kisfiúnál, orvosai azt mondták, soha nem fog tudni rendesen járni. Zachary édesanyja nagyon féltette a gyereket, aki próbálkozott azzal, hogy felálljon a kerekesszékből, de a nő nem hagyta neki, mondván, ezzel csak ront az állapotán.

A kisfiú magába roskadt, szörnyű érzés volt számára, hogy mindig bent kell ülnie, míg a többiek kint játszanak. Ráadásul barátai nem értették meg, hogy lehet, hogy egyik napról a másikra kerekesszékbe került, azt gondolták, csak megjátssza. Zachary nagyon sokat írt gyerekkorában.

Ám kamaszként úgy döntött, nem hallgat többé édesanyjára, és lement a konditerembe. Óvatosan elkezdett edzeni, aminek az lett az eredménye, hogy teljesen felállhatott a kerekesszékből. Annyira sikerült ugyanis megerősíteni a lábait, hogy ma már botot sem használ. Ráadásul szuper teste lett!
Sőt, Zachary hivatásos személyi edzővé vált, és már ő segít másoknak elérni a céljaikat - írta a Metro.

„Példát szeretnék mutatni azoknak a fiataloknak, aki szintén Perthes-kórban szenvednek, hogy lássák, van remény!" – mondta a fiatal férfi.