Viszlát pattanás! 4+1 természetes gyógymód az akne ellen

bőr természetes gyógymód akné magazin pattanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akne és pattanás. Bőrünk ádáz ellenségei, amiktől sokan nehezen szabadulunk. Ám a helyzet lehet, hogy mégsem annyira rémes, hiszen számtalan természetes gyógymód létezik a problémás bőr kezelésére. Sőt, jó pár az otthonunkban is nagy eséllyel megtalálható.

1. Teafaolaj

Fürdés után a megtisztított és szárazra törölt bőrt, ecseteld hígított teafaolajjal. Egy tiszta sminkkendőre cseppentsünk 1-3 csepp hígított teafaolajat, és naponta finoman - nem dörzsölve- többször töröljük át vele a gyulladásos bőrrészt, míg jelentős javulás nem tapasztalható. Ám túlzásba sem szabad esni, ugyanis égési sérüléseket okozhat.

Fürdés után a megtisztított és szárazra törölt bőrt, ecseteld hígított teafaolajjal Forrás: Shutterstock

2. Aloe Vera

Az egyik legnagyszerűbb természetes gyógymód a problémás bőrre, hűsít és enyhíti a gyulladást.Törj le egy kisebb száracskát az aloédről, majd préseld ki belőle a benne lévő folyadékot. Ne ijedj meg, kissé sárgás lesz tőle az arcod, de azt könnyedén lemoshatod vízzel a kezelés után.

3. Kamilla

A kamilla az egyik legismertebb gyulladáscsökkentő növény, ami mind belsőleg és külsőleg is egyaránt alkalmazható. Fogyaszthatod forró teaként, vagy külsőleg inhaláláshoz a pórusok kitisztítására. Ám akár kihűlve közvetlen borogatásként is használhatod, a bőröd garantáltan megköszöni.

A kamilla az egyik legismertebb gyulladáscsökkentő növény, ami mind belsőleg és külsőleg is egyaránt alkalmazható Forrás: Shutterstock

4. Paradicsom

A paradicsom is hatékony gyulladáscsökkentő, sőt még a bőr zsírosodását is csökkenti. A benne található gyümölcssavak fertőtlenítenek és hámlasztanak. Pépesíts egy meghámozott paradicsomot, és kend az arcodra. Feküdj le és hagyd hatni negyed órát. Akár összekeverheted némi cukorral vagy sóval is,a pihentetés után így átradírozhatod vele a bőröd. Ha nincs kedved ehhez a procedúrához, akkor pedig egyszerűen tedd a paradicsomszeleteket a problémás területekre.

4+1. Élesztő

A jól bevált hagyományos élesztő pakolás, melynek illatát nem mindenki kedveli, ám az egyik legrégebbi házi praktika a pattanások eltüntetése érdekében. Mire van szükséged? Egy csomag élesztőre és kevéske tejre. Lúgos kémhatása miatt az élesztő nyugtatja a gyulladt bőrrést, és némi szárító hatással is bír. Belsőleg használva is hatékony lehet, mivel B-vitaminban gazdag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.