Kiderült, ennyi pénz jár, ha koronavírus miatt nem tudunk dolgozni

Forrás: Shutterstock -
táppénz betegség koronavírus betegszabadság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a koronavírus miatt elesünk a munkától a háziorvos táppénzre ír ki, ám ez eltérő lehet például attól függően, hogy otthon vagy kórházban lábadozunk.

Ugyanúgy a háziorvos írhat ki minket táppénzre, ha koronavírusosak leszünk. Ha a munkából való kiesés hatósági elkülönítés vagy járványügyi zárlat miatt történt, a háziorvost értesítik, és a 7-es kód lép érvénybe, ami 50-60 százalékos táppénzt jelent – írta a Bors.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ha fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásról van szó, akkor 50 százalékát, ha nem szorul kórházi kezelésre az illető akkor 60 százalékát kapja meg a fizetésének, ha rendelkezik legalább 730 biztosításban töltött nappal. Amennyiben nem, az utóbbi esetben szintén 50 százalékot kap.

Ha 7-es kód van érvényben, keresőképtelenség esetén nem betegszabadság jár, hanem táppénz.
Amennyiben viszont a betegség foglalkozási megbetegedésnek minősül, akkor 100%-os baleseti táppénzt kap az illető. Ez a fertőzött személyekkel foglalkozó egészségügyi dolgozókat érinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.