Megjelent az influenza is a koronavírus mellett, több ezren betegedtek már meg

Forrás: Shutterstock -
koronavírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján szóba került az is, hogy az influenza vírus is felütötte a fejét, több beteget regisztráltak, de járványról még egyelőre nem beszélhetünk.

Az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján a legfrissebb adatok ismertetése mellett kitért arra is, hogy koronavírus örökítőanyagának jelenléte a szennyvízben egyedül Szolnokon, Eger és Szombathely környékén mutat emelkedést, a többi területen stagnálni látszik.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Arról is beszéltek, hogy az influenza vírus is megjelent, már csaknem 8 ezer ember betegedett meg a 49. héten. Viszont egyelőre sehol nem jelentettek még halmozódást, így járványról nem beszélhetünk.

Az influenza elleni védőoltásoknak eddig a 83 százalékát használták fel, a három év alattiak részére készült vakcinából csak 36 százalék fogyott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.