Egyre több európai országban bukkan fel a koronavírus új mutációja

Forrás: joel bubble ben / Shutterstock -
mutáció Nagy Britannia koronavírus Finnország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy-Britanniában jelent meg az új koronavírus-mutáció, ezért sok ország korlátozást vezetett be az Egyesült Királyságból való belépést illetően. Ám a mutálódott vírus már több területen felütötte a fejét. Most például Finnországban.

Új változatát azonosították a koronavírusnak Nagy Britanniában, amely sokkal gyorsabban terjed. Sajnos hiába az óvintézkedések, már több országban is felütötte a fejét a mutáció, mint például Svédországban, Norvégiában vagy Dániában. Legutóbb pedig Finnországban is megjelent. Három utas szervezetében mutatták ki közölte a Helsinki Egyetem virológiai laboratóriumai és a Helsinki Egyetemi kórház.

A fotó illusztráció. Forrás: joel bubble ben / Shutterstock

Egyiküknél a Dél Afrikában felbukkant mutációt a másik kettőnél pedig az Angliában felfedezett vírust állapították meg.
Finnországban egyébként december eleje óta javasolt a koronavírus-teszt azoknak Nagy Britanniából érkeznek - írta a euroweeklynews.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.