Súlyos állapotba került az a görögkatolikus pap a koronavírus-fertőzés miatt, aki Zámbó Jimmy megemlékezését tartotta. Három hétig volt kórházban, felesége is elkapta.

Húsz éve, hogy tragikus körülmények között életét vesztette Zámbó Jimmy. Pár napja szentmisét tartottak a sztár sírjnánál, hogy megmelékezzenek róla. A pap, Vereczki András elárulta, nemrég szinte élet-halál között lebegett, de már szernecsére kigyógyult a koronavírusból.

Zámbó Jimmy 2001 elején halt meg

Én is elkaptam a koronavírust. Éppen otthon voltam, amikor elkezdtem érezni, hogy nem kapok levegőt. A feleségem azonnal hívta a mentőket, és kiderült, hogy bizony nagyon jól tette, mert különben baj lett volna – mesélte a 83 éves görögkatolikus pap a Borsnak, majd így folytatta:

„Sajnos a feleségem is megbetegedett, de ő otthon maradt, mert vigyáznia kellett a házra és a két cicánkra. Én három hétig feküdtem a kórházban, és az orvosok először azt mondták, hogy 10 százalék esélyem van a túlélésre. Lélegeztetőgépre végül nem kötöttek, elegendőnek bizonyult az oxigénmaszk. A haláltól egyébként nem féltem, inkább a Szűzanyához és az Úr Jézushoz imádkoztam."