A koronavírus esetében is igaz, hogy minden eset különböző. Ezt bizonyítja egy Michiganban élő egypetéjű ikerpár története is.

Kimberly és Kelly Standard egypetéjű ikrek Michiganből, akiknek DNS-ük is megegyezik. Mikor elkapták a koronavírust azt gondolták, hogy a betegség lefolyása mindkettejük esetében hasonló lesz. Azonban tévedniük kellett, ugyanis Kelly-nek pár nap után semmi baja nem volt, míg Kimberly-t  lélegeztőgépre kellett kötni - írja a New York Times.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Mivel ez az eset nem először fordult elő, tudományos alapon is elkezdték vizsgálni, hogy miként lehetséges az, hogy ugyanolyan génekkel és szinte megegyező életmóddal más lefolyású ugyanaz a fertőzés.

A kutatások eredményei kimutatták, hogy az életmód és a környezet rendkívül befolyásolja az immunrendszert és azt, hogy mennyire válik védetté a különféle betegségekkel szemben.

Továbbá az is közrejátszik, hogy korábban mennyi vírussal fertőzödött meg a szervezet, illetve, hogy mekkora dózissal fertőzödött meg koronavírus-fertőzés esetén.

Bár sokan nem így gondolják az is befolyásoló tényező lehet, hogy az egypetéjű ikrek génállománya sem egyezik meg teljesen, az évek során bekövetkezhetnek változások.