Szlávik János szerint ezek a legjobb koronavírus-vakcinák

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
vakcina Szlávik János koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az infektológus elárulta, az oltóanyagok arra szolgálnak, hogy megakadályozzák, hogy súlyos állapotba kerüljünk a koronavírustól, és megvédjék az életünket. Szlávik János szerint erre mindegyik vakcina alkalmas, melyet engedélyeztek hazánkban.

Szlávik János úgy véli, bízhatunk abban, hogy hamarosan csökkenni fog az új betegek száma. Az oltóanyagok segítségével pedig leszámolhatunk a koronavírus-járvánnyal.

Szlávik János szerint mindegyik vakcina megbízható. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Sinofarm kínai vakcinával kapcsolatban elmondta, inaktivált, szaporodásra képtelen vírusokat tartalmaz. Ennek ugyan alacsonyabb a hatékonysága, de arra alkalmas, hogy megakadályozza, hogy a fertőzés súlyosra forduljon vagy halálhoz vezessen. Erre egyébként mindegyik Magyarországra érkező vakcina alkalmas, arra kérdésre hogy melyik a legjobb, azt válaszolta, mindegyik, amely már elérhető hazánkban.

Az viszont nem mindegy, hogy aki daganatos betegségben vagy allergiában szenved, melyiket kapja ezek közül – írta az Egészségkalauz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.