Ezért fontos a koronavírus elleni védőoltás - Videó

TV2 védőoltás Több mint testőr COVID-19
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság mindenkit az foglalkoztat, hogy oltasson, vagy ne oltasson! Ha igen, akkor melyik az az oltás, amelyikben bízik, ha nem, akkor miért nem, és mitől változna meg a véleménye.

A közvéleménykutatások fontossága pontosan ebben rejlik, hiszen a döntéshozóknak fontos tudni, mit gondolnak az emberek, és hogyan, milyen úton lehet meggyőzni őket. Hiszen minél többen oltatnak, annál hamarabb lehet legyőzni ezt a világjárványt a tudomány segítségével.

Dr. Soós Eszter Petronella az adatfelvétel eredményeiről beszélgetett Vámos Erikával, és elmondta, az emberek miként gondolkodtak a védőoltásokról, amikor elindult a vakcináció.

"A társadalom 20%-a volt az, aki azt mondta, hogy ő mindenképpen be fogja oltatni magát. 40% volt azoknak az aránya, akik azt mondták, hogy nem kívánják beoltatni magukat.

A benyomás az, hogy a viták és a vakcináció elkezdődésének hatására megnőtt egy kicsit az érdeklődés..."

-magyarázta az adjunktus, aki a nyájimmunitás eléréséről is beszélt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.