Gyerekeken is teszteli a koronavírus elleni oltóanyagát az AstraZeneca cég

Forrás: AFP/Denis Lovrovic -
vakcina gyerekek tesztelés koronavírus brit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az AstraZeneca cég úgy döntött, hogy gyerekeken is teszteli a koronavírus elleni oltóanyagát. Bár ők  sokkal könnyebben vészelik át a koronavírust, az ő esetükben is fontos lehet a védettség kialakítása. 

Az AstraZeneca brit gyógyszergyár nemrég bejelentette, hogy a koronavírus elleni vakcináját most 300 gyereken tesztelik. A legfőképpen arra kíváncsiak, hogy milyen immunválaszt adnak a 6-17 év közötti gyermekek a koronavírus elleni vakcinára - írja a The Guardian.

Már gyerekeken is tesztelik a koronavírus elleni oltóanyagot a britek Forrás: AFP/Denis Lovrovic

Bár a gyermekek esetében a fertőzés lefolyása sokkal enyhébb, mint a felnőtteknél, azt továbbra sem tudni, hogy mennyire képesek átadni a fertőzést. Többek között ezért is fontos lehet az ő immunizálásuk

- nyilatkozta Andrew Polland gyermekimmunológus.

Februárban 240 a kísérletben résztvevő gyermeknek adhatják be az oxfordi vakcinát, a többi hatvan pedig agyhártyagyulladás elleni oltást kap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.