A Covid-betegek egynegyed része hajhullástól szenved a fertőzés után az első hat hónapban. A nők nagyobb veszélynek vannak kitéve - állapította meg egy tanulmány.

A tanulmány szerint a hajhullás a Covid-19 egyik leggyakoribb hosszútávú tünete volt, a fáradtság, a légszomj, a szédülés és az ízületi fájdalom mellett. 

A tanulmányban olyan betegeket vizsgáltak, akiket 2020 január 7. és május 29. között bocsátották ki a wuhani Jin Yin-tan kórházból, miután Covid-19-el kezelték őket. 6 hónappal később gyógyulásuk után  újra megkérdezték őket, hogy vannak, milyen mellékhatásoktól szenvednek. A betegek 63 százaléka fáradtságot vagy izomgyengeséget tapasztalt, 26 százaléka szenvedett alvási nehézségekkel, 23 százaléka szorongással vagy depresszióval, 22 pedig hajhullással küzdött - írja a The Sun.

Mitől számít kórosnak a hajhullás? - Ha ezt tapasztalod, fordulj orvoshozForrás: Shutterstock

Ennek az lehet az oka, hogy a láz vagy betegség a szőrszálakat a hámlási szakaszba kényszerítheti. A legtöbb ember észrevehető hajhullást lát két vagy három hónappal láz vagy betegség után. Ezek a mellékhatások leginkább a nőket érinti.

Bőrgyógyászok szerint a hajhullás normális válasz egy stresszes élményre - például egy vírus megbetegedése egy járvány idején -, és a legtöbb esetben a haj visszanő.