Növényi Norbert megrendítő vallomása: így viselte a koronavírust

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
betegség Növényi Norbert koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Növényi Norbert a közösségi oldalán öntötte ki a szívét, és mesélte el a követőinek, hogyan vészelte át a koronavírust. 

Növényi Norbert a posztját azzal kezdi, hogy már egy ideje rosszul van, de mostanáig annyira ramaty állapotban volt, hogy nem tudott magán erőt venni ahhoz, hogy beszéljen róla. Mostanra szerencsére már jobban van, így részletesen beszámolt a fertőzést követő tüneteiről:

"(...) Krisztimnek elment az ízlelése a szaglása száraz köhögése lett és fájtak az izmai,de négy nap múlva már nem voltak tünetei.Én belázasodtam 39-40 fokos lázam volt hihetetlenül izzadtam és legyengültem, még az ujjaim mozgatása is erőfeszítésbe került" - mesélte az olimpiai bajnok birkózó, aki a magas láz után irtózatos köhögéssel szenvedett:

"Embertelen volt, mert csak apró levegőt tudtam venni, nem tudtam a tüdőm teleszívni és hihetetlen fullasztó köhögő rohamok jöttek, ami rengetek váladékot hozott elő az orromból és köhögtem fel a tüdőmből. A fejem úgy éreztem minden egyes köhögési rohamnál,hogy szétrobban mintha szöget vertek volna a halántékomba, úgy éreztem, hogy a szememet mintha valami kiakarta volna tolni a fejemből, a tüdőm a hasammal együtt majd szét robbant.Hihetetlenül fájt mindenem és őszintén úgy éreztem, minden egyes köhögési rohamnál, hogy az lesz számomra az utolsó! Öt nap után a tünetek elkezdtek enyhülni és ma már elmondhatom, hogy jól vagyok" - írja a posztjában.

Norbert őszintén bevallotta azt is, hogy most kivételesen félt, hiszen nem tudta, mire számíthat, mit hoz vajon a holnap:

"Be vallom féltem, féltem, hogy elvesztem a szeretteimet, hogy nem mondtam nekik eleget, hogy mennyire szeretem őket, hogy mennyire fontosak nekem!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.