Férgek mozognak a maszkokban? - Újabb rémhír terjed az interneten

Forrás: Shutterstock -
rémhír féreg Maszk koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb rémhír terjed az interneten: videók bizonyítják, hogy apró fekete férgek mozognak a maszkokban, melyeket a koronavírus elleni védekezésként használunk.

Az utóbbi napokban újabb őrület terjed az interneten, egyre többen osztanak videókat, melyeken az látszik, hogy egy orvosi maszk belső részében, a szálak között kis fekete férgek bújnak meg.

Egyes magyarázatok szerint férgekről van szó, míg az összeesküvés elméletek kedvelői "Morrgerlon szálas nanotechnológiával mérgezett, gyilkos cuccról" beszélnek. A videók alkalmasak lehetnek arra, hogy félelmet keltsenek és elvegyék a kedvet a koronavírus elleni védekezés egyik fő eszközétől, a maszkhordástól - írja az Urban Legends.

covid corona koronavírus Forrás: Shutterstock

A szakemberek szerint szó sincs férgekről, a videókban látható sötét szálak ártalmatlan anyagok, például szövetszálak, melyek valószínűleg a gyártás során (például a gyárban dolgozók munkaruhájáról), vagy a kicsomagolás után kerülhettek a maszkra. Mozogni pedig nedvesség, hőváltozás vagy statikus elektromosság hatására kezdenek. Az egészségre teljesen ártalmatlanok, egész nap lélegzünk be hasonlókat, de testünk védekező rendszere képes kiszűrni őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.