Sokan panaszkodnak arra, hogy a koronavírus lezajlása után még hónapokkal később is erős fáradtságot éreznek. Ha ez nem akar elmúlni, fontos kivizsgáltatni, mert súlyos szövődménye is lehet a betegségnek.

A Covid-fertőzés komolyan megviselheti a szervezetet, és nem könnyű kilábalni belőle. Sokan hónapokkal később is fáradtnak, levertnek érzik magukat. Ilyen esetben érdemes orvoshoz fordulni,mert több dolog is állhat a háttérben.

A fotó illusztráció.Forrás: Shutterstock

A koronavírus miatt a léghólyagocskák károsodhatnak a tüdőben, ezért romlik a gázcsere. Az oxigén-ellátás lelassulása miatt az ember terhelhetősége csökken, nem tud koncentrálni, nincs energiája.
Ám a fáradtságot okozhatja vérszegénység is vagy egyéb szervi, például szív- és érrendszeri megbetegedés. Így mindenképp egy átfogó vizsgálat szükséges.

„Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy a krónikus fáradtságot és légzőszervi panaszokat a poszt-covid szindróma okozza-e, tüdőgyógyászati kivizsgáláson kell részt vennünk" – mondta dr. Potecz Györgyi a Blikknek.

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!