Ez az oka annak, hogy valaki tünet nélkül vészeli át a koronavírust

ellenállás egészség koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az University of Maryland School of Medicine friss kutatása során a tudósok két olyan tényezőt is azonosítottak, amelyek fokozzák a súlyos koronavírus-fertőzés kockázatát, de mindemellett két olyan faktort is találtak, amely csökkenti a vírus súlyosságát.

A brit kutatók 500 ezer, 40 év feletti brit önkéntes adatait vizsgálták és arra jöttek rá, hogy azok, akik elkapták a koronavírust, nagyobb valószínűséggel voltak elhízottak, vagy szenvedtek 2-es típusú diabéteszben.

Dr. Schmedthorts szerint ez arra enged következtetni, hogy annál, akinek 2-es típusú cukorbetegsége van, vagy elhízott, ott sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy ledönti a lábáról a koronavírus, súlyos szövődmények lépnek fel vagy akár kórházi kezelésre szorul.

Továbbá arra is rájöttek a szakemberek, hogy azoknak,

akiknél a koronavírusteszt negatív eredményt mutatott, nagyobb valószínűséggel volt magas vagy jó a HDL koleszterin szintje, valamint a testtömegindexe is jellemzően a normál tartományban volt. Ez a két tényező nagyban képes csökkenteni a fertőzés kockázatát.

A védőoltás felvétele mellett érdemes törekedni az egészséges testsúlyra és növelni kell a HDL koleszterin szintjét Forrás: Béres Gyógyszergyár Zrt.

"Úgy tűnik, hogy bizonyos kardiometabolikus alaptényezők mgvédik az embert a koronavírus-fertőzéstől, de vannak olyanok is, amelyek sebezhetőbbé teszik a fertőzéssel szemben" - nyilatkozta dr. Charles Hong orvosprofesszor.

"Ezek olyan statisztikai összefüggések, amelyek rámutatnak mennyire fontos a fertőzés elleni védekezésben az egészségesen működő immunrendszer"

- mondta.

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy naponta legalább 30 percet mozgunk, illetve építsük be az étrendünkbe az egyszeresen telített zsírsavakat. Ilyen az avokádó és az extra szűz olívaolaj - írja a Házipatika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.