Műtüdőre kötve küzd a covidos magyar kismama: könnyezik, ha lejátszák neki kisbabája sírását

Forrás: Shutterstock -
COVID-19 műtüdő (ECMO) koronavírus altatás kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 36 éves Irén az életéért küzd, a kismamát műtüdőre tették. A terhessége nyolcadik hónapjában kapta el a koronavírust, fájni kezdett a torka, felszökött a láza. Március elsején került kórházba.

Irén terhességének 36. hetében végezték el a császármetszést, még láthatta és megölelhette a kisbabáját. Másnap azonban átszállították az intenzívre, rohamosan romlott az állapota, lélegeztetőhgépre került. Később átszállították a Korányi Pulmonológiai Intézetbe, ahol műtüdőre kötötték, már nem volt elég a lélegeztetés.

Műtüdőre kötve küzd a covidos magyar kismama (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A kisbabát, Imikét az édesapja a születése után néhány nappal hazavihette, szerencsére szépen fejlődik. Az édesapa, Imre hetente kétszer látogathatja meg a feleségét.

"Ugyan mélyaltatásban tartják, de a lelkét nem tudják kikapcsolni. Tényként állíthatom, hogy Irénke a külső hangokat hallja. Amikor beszéltem hozzá és lejátszottam Imike mobiltelefonra felvett sírását, egy könnycsepp jelent meg a szemén. A következő alkalommal ez megismétlődött. Amikor legutóbb, vasárnap meglátogattam, jól láthatóan kiugrottak a műszerek" - mesélte a Borsnaka megtört férfi, aki gondolni sem akar a legrosszabbra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.