A 3 éves Aurelia szülei egy valóságos rémálomban élnek, kislányuk ugyanis egy ritka betegségben szenved. Bármikor megtörténhet, hogy reggel már nem kel fel.

Aurelia Williamson egy olyan betegségben szenved, amelynek következtében alvás közben óránként hétszer is leállhat a légzése, ezért oxigénre kell kötni. Szülei minden este úgy fekszenek le, hogy imádkoznak, hogy a kislány másnap felkeljen.

„Amikor elaltatjuk, mindig azt kérdezgetjük, vajon felébred másnap? Folyton figyeljük, hogy lélegzik-e még" - mesélte az édesapa.
Aurelia ezenkívül nem tud beszélni, teljesen vak, nem tud egyedül ülni, és képtelen irányítani a kezeit és a lábait. Ezeket egy genetikai mutáció okozza, illetve központi alvási apnoéban szenved.

A fotó illusztráció.Forrás: Shutterstock

Az orvosok nem tudják megjósolni, meddig élhet így, mivel ezzel rendellenességgel a világon csak 6 embert diagnosztizáltak – írta a Daily Star.

„Megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy az ő világa mindig a sötétség lesz. Sosem fogja látni az arcunkat, a mosolyunkat" – mesélte az édesanya.
A szülők próbálnak nem gondolni a jövőre, és csakis a jelenben élni.
„Igyekszünk a mának élni. Fogalmunk sincs, mit hoz a jövő, lehet, hogy jövőre már a lányunk halott lesz. De nagyon keményen küzd"

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!