Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország köztársasági elnöke bejelentette, hogy létrehoztak egy új oltóanyagot, amely merőben eltér az eddigi vakcináktól.

Fehéroroszország köztársasági elnöke kijelentette, hogy csütörtökön elkészült a saját, orosz technológián alapuló koronavírus elleni vakcina - írja a Tények.

Tegnap elkészült a mi vakcinánk – a belorusz oltóanyag. Ez más, eltér azoktól, amelyekkel ma oltanak. Ahogy az orvosok hívják, élő vakcina, amely az orosz technológia alapján készült. Holnap mi már a saját vakcinánkat alkalmazhatjuk az újonnan kialakult törzs ellen. Ki tudja, hogy alakul az élet?"

- nyilatkozta a helyi sajtónak.

Új, az eddigiektől eltérő vakcina érkezhet a piacra.Forrás: MTI/Rosta Tibor

Dmitrij Pinevics, a belorusz Egészségügyi Minisztérium vezetője szerint a gyártás mértéke elérheti az 500 ezer adagot havonta. A tervek szerint május végéig körülbelül 1 millió, őszre pedig 4 millió embert fognak beoltani az országban

TÜNETKERESŐ
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!