Nem minden koronavírus-fertőzöttnek kell kórházban gyógyulnia, sokan vannak, akik otthon, karantén alatt lábadoznak. Most segítünk, hogy a Covid-19 leggyakoribb és egyben legkellemetlenebb tünetét enyhíteni tudd otthon.

A koronavírus-fertőzés korai és leggyakoribb tünete a száraz köhögés. A fájdalmas, torok szárazsággal járó állandó köhögés mellett szinte lehetetlen pihenni, és az esetleges többi tünetet is fokozza. Van azonban két olyan praktika, amivel a gyógyszertár elkerülésével is enyhítheted a száraz köhögést.

Forrás: Shutterstock

 Méz minden mennyiségben

A méz amellett, hogy antibakteriális és gombaölő hatással bír, segít a torok megnyugtatásában, továbbá antioxidánsainak köszönhetően a gyógyulást is támogatja. Eheted kiskanállal magában, vagy teába téve.

Forrás: Shutterstock

Gyömbér, de csak a friss

A frissen reszelt gyömbér magában - bár ez sokkanak túl erős -, vagy limonádéban, teában, akár mézzel vegyítve is kiváló, mivel köztudottan kiváló vírusölő és gyulladáscsökkentő hatású. Várandósan azonban csak minimális mennyiséget fogyassz belőle, mivel vérbőséget okozhat.

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!