koronavírus szövődmény impotencia koronavírus-fertőzés erekciós probléma merevedési zavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutatók egy újfajta szövődményre figyeltek fel, mely a koronavírus-fertőzésen átesett férfiakat érinti.

Mivel a Covid-19 vírus károsítja a véredényeket, így bizonyos esetekben merevedési zavarokat okozhat, rosszabb esetben akár tartós impotenciához is vezethet. - írja a HealthDay.

Forrás: Shutterstock

A kutatók rávilágítottak, hogy a koronavírus hat hónappal a fertőzést követően is kimutatható a pénisz szöveteiben. További vizsgálatok azt is bebizonyították, hogy a fertőzésből felépült férfiak véredényei - melyek felelnek a merevedésért - súlyos károkat szenvedtek. dr. Ranjith Ramasami, a Miami Egyetem Miller Orvostudományi karának urológus professzora és egyben a kutatás vezetője úgy nyilatkozott, hogy a véredények károsodása miatt, a péniszhez nem tud elegendő vér jutni, ami így erekciós problémákhoz vezethet.

A károsodás mértéke nem függ a betegség lefolyásának súlyosságától, és sajnos végleges.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.