Rusvai Miklós véleménye: "Jobb, ha el vannak különítve az oltottak és a nem oltottak"

fotó: Talán Csaba -
negyedik hullám Rusvai Miklós oltási igazolvány Virológus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Rusvai Miklós virológus beszélt a nyájimmunitásról, a negyedik hullámról és a beoltotttak-nem oltottak közti különbségről. 
Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

"A nem oltott emberek sokkal több vírust termelnek, ha megfertőződnek. Tulajdonképpen az egész testük egy vírusgyárrá alakulhat át. Fokozott kockázatot jelentenek azokra a személyekre, akik bár kaptak oltást, de nem alakult ki bennük elég erős immunitás. Ilyenek lehetnek például az idősek is, hiszen az ő immunrendszerük már nem feltétlenül működik tökéletesen."

Rusvasi Miklós továbbá elmondta, hogy negyedik hullámra csak ősszel számíthatunk, de csak abban az esetben, ha nem oltatja be magát elegendő ember. A nyájimmunitáshoz hozzávetőleg 8 millió olyan emberre van szükség hazánkban, akik megkapták a Covid-19 elleni vakcinát.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.