Magyarországon egyre kevesebb a fertőzöttek és a halálesetek száma, köszönhetően annak, hogy már 5,1 embert beoltottak a koronavírus-fertőzés ellen. 

Merkely Béla a TV2 reggeli műsorában beszélt arról, hogy a hétvégén elhunyt 19 emberben egy közös dolog volt: egyikük sem volt beoltva koronavírus ellen. Így bár a harmadik hullám a vége felé közeleg Magyarországon, az a 3 millió ember még mindig veszélyben van, akik nem oltatták be magukat - írja a Liner.hu.

Dr. Merkely Béla Péter Széchenyi-díjas magyar orvos, kardiológus, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia doktoraFotó: Polyák Attila - Origo

Az oltásnak egyik legfontosabb értelme, hogy a súlyos lefolyást meg tudják akadályozni. Nekem a 19 is sok, én nagyon szeretném, hogy nulla legyen. Ezt el kell érnünk, ezért még dolgoznunk kell, de olyan járvány, mint amit megéltünk a második és harmadik hullámban, olyan már nem lesz"

- nyilatkozta a szakember, aki korábban azt mondta, Magyarországon már nem lesz negyedik hullám, hiszen több mint 5 millió oltást adtak be, és magas az átoltottsági és átfertőzöttségi szint.

TÜNETKERESŐ
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!