halálozási adatok védőoltás Merkely Béla koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon egyre kevesebb a fertőzöttek és a halálesetek száma, köszönhetően annak, hogy már 5,1 embert beoltottak a koronavírus-fertőzés ellen. 

Merkely Béla a TV2 reggeli műsorában beszélt arról, hogy a hétvégén elhunyt 19 emberben egy közös dolog volt: egyikük sem volt beoltva koronavírus ellen. Így bár a harmadik hullám a vége felé közeleg Magyarországon, az a 3 millió ember még mindig veszélyben van, akik nem oltatták be magukat - írja a Liner.hu.

Dr. Merkely Béla Péter Széchenyi-díjas magyar orvos, kardiológus, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora Fotó: Polyák Attila - Origo

- nyilatkozta a szakember, aki korábban azt mondta, Magyarországon már nem lesz negyedik hullám, hiszen több mint 5 millió oltást adtak be, és magas az átoltottsági és átfertőzöttségi szint.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.