Dr. Markó Sylvia orvos-természetgyógyász elárulta, milyen tünetei vannak az immunrendszer gyengülésének, és mi okozhatja azt.

"Az immunrendszerünk az nagyon sok tényezőtől tud legyengülni, tulajdonképpen az életünktől. Az első helyen áll a kor, a másik nagyon fontos tényező az életmódunk, ami alatt több fajta tényezőt értünk. A táplálkozás, a mozgáshiány, a folyadék fogyasztás hiánya, a stressz, a rendszeresség hiánya, ezek mind-mind olyan tényezők, amikkel tudjuk gyengíteni az immunrendszert"

-kezdte a doktornő, aki arról is beszélt, milyen fontos megvizsgálni a bélflóra összetételét.

"Az antibiotikum gyengíti az immunrendszert, ezért nagyon fontos, hogy a gyerekeket hagjyuk 1-2 napig, hogy lázasak legyenek. Nem szabad minden orrfújásra antibiotikumot írni, hiszen bélflóra károsító hatása van, és egy 7 napos antibiotikum kúra 3-4 hónapos probiotikus terápiával javítható"

-folytatta Dr. Markó Sylvia.

Az immungyengeséget különböző módokon lehet kivizsgálni, érdemes egy speciális vizsgálattal feltárni, hogy hol vannak a gyengeségek, majd laborvizsgálat is ajánlott. Ahhoz, hogy megszűnjön az immungyengeség, életmódváltás javasolt!

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!