Kiderült, mi gyengíti az immunrendszert: ezek az immungyengeség tünetei

immunrendszer tünet tünetek orvos immungyengeség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Markó Sylvia orvos-természetgyógyász elárulta, milyen tünetei vannak az immunrendszer gyengülésének, és mi okozhatja azt.

"Az immunrendszerünk az nagyon sok tényezőtől tud legyengülni, tulajdonképpen az életünktől. Az első helyen áll a kor, a másik nagyon fontos tényező az életmódunk, ami alatt több fajta tényezőt értünk.

A táplálkozás, a mozgáshiány, a folyadék fogyasztás hiánya, a stressz, a rendszeresség hiánya, ezek mind-mind olyan tényezők, amikkel tudjuk gyengíteni az immunrendszert"

-kezdte a doktornő, aki arról is beszélt, milyen fontos megvizsgálni a bélflóra összetételét.

"Az antibiotikum gyengíti az immunrendszert, ezért nagyon fontos, hogy a gyerekeket hagjyuk 1-2 napig, hogy lázasak legyenek. Nem szabad minden orrfújásra antibiotikumot írni, hiszen bélflóra károsító hatása van, és

egy 7 napos antibiotikum kúra 3-4 hónapos probiotikus terápiával javítható"

-folytatta Dr. Markó Sylvia.

Az immungyengeséget különböző módokon lehet kivizsgálni, érdemes egy speciális vizsgálattal feltárni, hogy hol vannak a gyengeségek, majd laborvizsgálat is ajánlott. Ahhoz, hogy megszűnjön az immungyengeség, életmódváltás javasolt!

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.