Paracetamollal és Algocalminnal próbálta elkerülni a koronavírus-ferzőzést egy 55 éves férfi, egy év alatt tönkrement a veséje. 

Egy éven át mindennap kétféle fájdalomcsillapítót szedett, és vesekárosodást szenvedett az a férfi, aki így próbált védekezni a koronavírus ellen,most az iaşi-i klinikán kezelik.

Forrás: Thinkstock

A kórház szóvivője szerint a Neamţ megyei férfi veseműködése már sosem lesz a régi, nagy eséllyel vesedialízist eredményezett a meggondolatlan gyógyszerhasználat.

A kórházi szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a fájdalomcsillapítók túladagolásának egyik leggyakoribb mellékhatása a veseelégtelenség, és hangsúlyozta: mielőtt bármilyen gyógyszeres kúrába kezdenénk, beszéljünk az orvosunkkal – írta a Maszol.

Akár halált is okozhatnak
A 17 éves Georgia Littlewood Paracetamol-tartalmú fájdalomcsillapítókból vette be a megengedett mennyiség háromszorosát. Neki a mája károsodott, olyannyira, hogy belehalt.

 

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!