Jason Kelk 14 és fél hónapot töltött a leedsi kórház intenzív osztályán koronavírus-fertőzéssel, mielőtt úgy döntött, hogy ez már túl sok neki és inkább lemond a további kezelésekről. 

Meghalt az a férfi, aki az Egyesült Királyságban a leghosszabb időt, 14 és fél hónapot töltött kórházban koronavírus-fertőzés miatt. Jason, aki II. típusú cukorbetegségben és asztmában szenvedett, március 31-én került kórházba, és napokkal később, április 3-án már az intenzív osztályon kötött ki.

Mivel a tüdeje csúnyán roncsolódott, lélegeztetést segítő eszközökre volt szüksége. Számos alkalommal harcolt az életéért, miután a vírus megrongálta a tüdejét és a veséjét, valamint olyan súlyos gyomorproblémák alakultak ki nála, hogy halála előtt intravénásan kellett etetni - írja a Mirror.

Jason Kelk úgy érezte, nincs már értelme így élnie és lemondott a további kezelésekről. Hospice házba szállított, ahol családja körében hunyt el. 

Talán az emberek nem gondolják, hogy bátor volt, de Istenem, nagyon bátor volt. Én őszintén azt gondolom, hogy az volt. Én azt gondolom, hogy ez a legbátrabb dolog, amit valaha megtehetsz - hogy kimondod: „Nem akarok így élni többé"

- nyilatkozta felesége, aki 20 éven át Jason Kelk lelkitársa volt.

Magyarországon is számos megrázó történet született a koronavírus-járvány alatt. Ilyen a 38 éves Irén története, aki terhességének nyolcadik hónapjában kapta el a koronavírust. Az anyuka császármetszéssel még világra hozta kisbabáját, állapota azonban egyre rosszabbra fordult és már nem tudták megmenteni. 

TÜNETKERESŐ
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!