14 és fél hónapot töltött kórházban Jason Kelk koronavírus-fertőzés miatt. Néhány nappal ezelőtt azonban úgy döntött, hogy nem vállal több kezelést, lemond az életéről. 

Jason Kelk volt az Egyesült Királyság leghosszabb ideje Covid-19 fertőzöttje. A 49 éves édesapát tavaly március 31-én vitték be a leeds-i St James kórházba, ahol múlt pénteken, családja körében távozott az élők sorából.

A 14 és fél hónap után Kelk úgy érezte nem bír tovább több kezelést, nem szeretne tovább így élni.

"Békés volt, amikor elment. Azt akarta, hogy megmaradjon a méltósága. Sok ember nem is gondol bele, ehhez mekkora erő kellett. Bátorság kellett ahhoz, hogy kimondja, nem akar tovább így élni" - mondta Jason felesége, Sue.

A férfinek a koronavírus mellett több alapbetegsége is volt. A vírus tönkretette a tüdejét, a veséjét, majd a gyomrát is, a végén már intravénásan kellett etetni. A sokadik fertőzés után arra kérte a feleségét és az orvosát, hagyják elmenni.

"Azt akarta, hogy mindennek vége legyen. Bár a gyógyszerek működtek, a lelke eltűnt. Már nem az a Jason volt, akit mindenki szeretett. Ezért akart elmenni" - tette hozzá az özvegy. 

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

 Ez is érdekelhet: Covid-árvák gyászolják édesapjukat: "A 3 éves a bejárati ajtó előtt ül és várja, hogy az apja hazaérjen"