Covid-árvák siratják Alpárt, aki 40 évesen műtüdőre került, miután megkapta a koronavírus-fertőzést. A férfi három hétig küzdött az életéért, de sajnos végül a koronavírus győzedelmeskedett felette. 

Alpár ereje teljében volt, amikor elkapta a koronavírust. Több, mint egy hónapja temették el, de a 3, 5 és 8 éves gyermekei a mai napig várják, hogy az édesapjuk hazatérjen. Hiába nyit újra a világ, a család alig bír magához térni a tragédiából és értetlenül állnak azelőtt, miért történt ez velük? A családban mindenki pszichológushoz jár, a gyerekek pedig esténként az eget kémlelik.

Az 5 éves kislány távcsővel kémleli az eget esténként, mert azt mondtuk neki, hogy apa többet nem jön haza, fent van a csillagokban. Ha felhős az ég, akkor azt mondja: 'Anya, becsaptál, nincs ott csillag, akkor most hol van apa, és mikor jön már le onnan a csillagokból?' A mai napig emlegetik, hiányzik nekik, a 3 éves a bejárati ajtó előtt ül és várja, hogy az apja hazaérjen... És el kell neki mondani, lehetőleg megnyugtató mosoly kíséretében, vigasztalóan, hogy apa nem jön haza... Meghalok, százszor halunk utána minden nap!"

- mondta Fazekas-Papp Ágnes, Alpár édesanyja a Ripostnak, akit egyedül az vigasztal, hogy fia betegsége idején olyan programot indítottak el, amely azóta is megkönnyíti a covidos vagy kómában fekvő betegek életét. 

A 3 gyermek a mai napig hazavárja édesapjátForrás: Thinkstock

Történt ugyanis, hogy amikor felhívták őket, hogy búcsúzzanak el a férfitól, a gyermekeket nem vihették be a kórházba, így felvették a hangjukat a telefonra és lejátszottak az édesapának. 

Akkor már 17. napja volt mélyaltatásban, így nem tudjuk, mit érez és hall, de a felvételen a gyerekek elmondták, hogy miért szeretik és mennyire várják haza. Ekkor megjelent egy könnycsepp a belső szemcsücskében. Innen mégis tudtuk, hogy eljutott hozzá a hangunk. Mondtuk neki: 'Nem hagyunk magadra, és a gyerekek is szeretnek. Küzdj, mert sikerülni fog!"

- mesélte az édesanya. Ezután Alpár még 4 napig volt életben, végül sajnos a Covid győzedelmeskedett felette. 

Sajnos nem egyedülálló a három testvér története: hazánkban több, mint 600 gyermek veszítette el szüleit a koronavírus-járványban.