Dr. Giles Yeo, a Cambridge-i Egyetem genetikusa kifejtette, hogy egy jól elkészített steak szerinte jobban fogyaszt, mint az, ha számoljuk a kalóriákat. 

Az emberek nagy része felszedett pár kilót a karantén alatt, most pedig azon vannak, hogy leadják azt. Dr. Giles Yeo azt állítja, hogy nem kell salátán és leveseken élni, hogy leadjunk pár kilót. A karcsúság titka nem a kalóriaszámlálásban rejlik, hanem abban, hogy figyelünk arra, hogyan készül el egy étel. Egy serpenyőben sütött steak is segítheti a fogyást - írja a Daily Star

A steak is elősegítheti a fogyást.Forrás: Shutterstock

Giles Yeo elmélete szerint egy étel minél távolabb van természetes, nyers állapotától, annál több kalóriát tartalmaz. Tehát amint párolunk, megfőzünk egy ételt, annál nagyobb a valószínűsége, hogy hízni fogunk tőle, mivel a test felszívja a bennük lévő kalóriák nagy részét. Yeo elméletének egyik példája a marhahús: sokkal nagyobb a kalóriatartalma, ha ledarálják és bolognai spagettit főznek belőle, mint amikor serpenyőben steakként megsütik. Azonban az is fontos, hogy maximum heti kétszer fogyasszunk vörös húst. 

Yeo szerint egy tökéletes módszer a fogyásra, ha 64g tiszta fehérjét eszünk minden nap. Ez azonban nem az étel nyers tömegét jelenti, hanem azt, hogy mennyi fehérjét tartalmaz. Például 150 g főtt csirkemell körülbelül 35 g fehérjét tartalmaz. A fehérje vegetáriánus ételekben is megtalálható, például csicseriborsóban és lencsében.

 Ez is érdekelhet: Három szupergyors diéta: Így fogyj le gyorsan