Mozgatja a lábát és ritkábban fullad - hatalmasat fejlődött az SMA-beteg Lilike

javulás videó SMA Lili SMA
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmasat fejlődött az SMA-beteg mezőkeresztesi kislány, Lili, aki alig több mint egy hónapja kapta meg a 700 milliós életmentő génterápiás kezelést.

3 hónapos korában vették észre a szülők, hogy Lili nehezen tartja a fejét, ekkor diagnosztizálták nála az SMA-betegséget. Légzését és nyelését is gépek segítették, maximum 10 percet tudtak vele sétálni, de akkor is oldalra fordították a fejét. Lili az első SMA-beteg, aki állami támogatásból kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, aminek hatására napról napra javul az állapota - derül ki a TV2 Tények műsorából.

A kislány már félórás sétákat is kibír, közben folyamatosan nézi a házakat, felfelé néz, amire régebben esély nem volt. Kis segítséggel már ülni is tud: mozgatja a lábát, a lábfejét. Szerencsére már sokkal könnyebben nyel és ritkábban fullad. Az orvosok szerint rengeteget fejlődött a génterápia óta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.