Nyugtató hatású illóolajok

Forrás:PP Global Marketing zrt -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Munkahelyi teendők, otthoni kötelezettségek, határidők, megoldandó problémák és elvégzendő feladatok listái – a mindennapokban sokszor úgy érezhetjük, versenyt futunk az idővel, ez pedig elkerülhetetlenül a belső feszültség növekedését hozza magával.
Forrás:PP Global Marketing zrt

A stressz önmagában véve nem egy negatív jelenség – a pozitív feszültség motivál, előrevisz, segít, hogy ne veszítsük el a feladataink elvégzéséhez szükséges belülről fakadó lendületet. Egy feladatokkal teli nap végén azonban előfordulhat, hogy úgy érezzük: nem tudunk leállni, ellazulni, pedig szükségünk van a feltöltődésre ahhoz, hogy a következő napunk is produktívan teljen. Ebben a cikkben olyan természetes, nyugtató hatású illóolajokat gyűjtöttünk össze, melyek alkalmazása segíti az egész napi stressz utáni megpihenést.

A különböző gyógynövényekből készült illóolajokat gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, izomlazító és feszültségoldó hatásuk miatt már az ókorban is felhasználták. Az időszámítás előtti Egyiptomban az esszenciális illóolajokat természetes egészségjavító és szépségápoló alkalmazták, illetve összetevőként szolgáltak különböző teakeverékek és ételek elkészítéséhez.

Levendula

A világoslila árnyalatban pompázó, visszafogottan édes illatú gyógynövény, a levendula a natúr szépségápolási készítmények és a szintetikus kozmetikumok közkedvelt összetevője. Megtalálható érzékeny bőrre kifejlesztett arc- és kézkrémekben, nyugtató hatású illóolaj-keverékekben vagy stresszoldó teákban. A csodálatos illatú, apró levendulatasakok a kézműves termékek piacainak legnépszerűbb termékei között foglalnak helyet.

Gyulladáscsökkentő hatóanyagainak köszönhetően természetes módon nyugtatja az irritált, kipirosodott, viszkető bőrt, serkenti a vérkeringést és enyhíti a duzzanatokat. A levendula illóolaj ezen kívül kitűnő stresszoldó is, jótékonyan nyugtatja a megfáradt idegeket és csillapítja a migrénes fejfájást.

Tipp:

Elalvás előtt fél órával cseppentsünk néhány csepp levendula olajat a diffúzorba/párologtatóba! A kellemesen édes illat nyugtató hatásával segíti az ellazulást és az álomba merülést.

Levendula illóolajok a Multi-vitamin.hu oldalán>>

Citromfű

A citromfű széles körben való felhasználása sokszínű tulajdonságainak köszönhető. A népi gyógyászatban évszázadok óta használt frissítő illatú gyógynövény természetes fertőtlenítő és gombaölő, valamint nyugtató és stresszoldó hatással rendelkezik. Levelét borogatásként alkalmazva segíti az izom- és reumatikus fájdalmak enyhítését, valamint nyugtatja az irritált bőrt. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően teaként fogyasztva segíti az immunrendszer erősségének megőrzését.

Tipp:

Relaxáló, izomlazító fürdő elkészítéséhez egy evőkanálnyi hordozóolajba (mely lehet például kókuszolaj, mandula olaj vagy jojoba olaj) cseppentsünk 10-12 csepp citromfű illóolajat, majd adjuk hozzá a vízhez! A nyugtató hatású citromfű segíti a vér áramlását, enyhíti az izomfájdalmat és egyben oldja a belső feszültséget. Keverhetjük levendula és kamilla illóolajával is.

Citromfűvel kapcsolatos egyéb tudnivalókért kattints >>

Narancs

A citrusos illatvilággal rendelkező narancs illóolajat elsősorban légtér illatosítására, valamint masszázsolaj összetevőjeként alkalmazzuk. Kellemes, friss illatával javítja a közérzetet és oldja a stresszt. Bőrápoló olajba keverve házi arc-, nyak- és dekoltázsápoló összetevőjeként is felhasználhatjuk.

Tipp:

Készítsünk masszázsolajat! Két evőkanál hordozóolajban (kb. 30 ml) keverjünk el 10-12 csepp narancs illóolajat. Kellemes illatával egyszerre segíti a belső feszültség oldását és javítja a közérzetet.

Narancs és egyéb különleges illóolajok a Multi-vitamin oldalán >>

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.