A jövő héten megérkezik az igazi őszi időjárás hazánkba, ami nagy veszélyt jelent az egészségünkre, ugyanis a csapadékos időszak a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával fogja hozni.

Rusvai Miklós szerint bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság - ez derült ki a statisztikákból - jelentette ki csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Továbbá a virológus elmondta, hogy a hatvan év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva, ezek az emberek "kevés jóra számíthatnak", mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt.

Rusvai hozzátette: nagyon hasznos lenne, ha az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával lehetne növelni, amelyből megtudható, hogy a koronavírus miatt korházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva. Véleménye szerint - a külföldi adatokkal összhangban - az intenzív osztályon fekvők és az elhunytak között nagy az oltatlanok aránya.

Rusvai Miklós virológus szerint veszélyes időszak veszi kezdetét jövő héttőlfotó: Talán Csaba

Kitert arra is, hogy a mostani fertőzési görbe nagyjából követi a második hullám tavaly szeptemberi mintázatát. A virológus figyelmeztet: A jövő héten megérkezik az igazi őszi időjárás hazánkba, ami nagy veszélyt jelent az egészségünkre, ugyanis a csapadékos időszak a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával fogja hozni.