Íme a tini, aki heti 100 csirkefalatot eszik: különleges ételfóbája miatt alig eszik mást

hipnózis tini nuggets ételfóbia evészavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 18 éves angol fiú, David az egyik brit tévécsatorna műsorában szerepelt. A dokusorozat ételfóbiásokat mutat be. David mindentől irtózik, ami puha; zöldséget gyerekkora óta nem evett.

David minden puha vagy lágy ételtől undorodik, képtelen elfogyasztani azokat. Nem eszik például főzelékeket és krumlipürét sem. A fiú étrendjébe így elég kevés étel fér bele. Nem is eszik nagyon mást, mint csirke nuggetset, ám abból hetente kb. 100 darabot. A műsorvezető, Dr. Ranj Singh figyelmeztette, hogy ez a fajta táplálkozás rendkívül káros, nemcsak az elhízástól kell tartania, hanem annak következményeitől is, például a szív – és érrendszeri betegségektől.

David azért kérte a Dr. Singh segítségét, mert tudja, hogy a probléma az agyában gyökerezik, és egyedül nem tud semmit sem tenni ellene - írja a Daily Mail. A fiút hipnózissal kezdték el kezelni, és azt mondta, hogy sokkal jobban érzi magát. A műsor végén már arról számoltak be, hogy David hajlandó undor nélkül legalább megkóstolni az ételeket.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.