A gyógyulófélben lévő énekesnő, Fresh Andi október elsején, a mellrák elleni küzdelem világnapján vallott betegségéről, valamint az ellene való harcáról.

Sokkoló hírt kapott orvosaitól bő egy éve Villányi Andrea, akit az ország a Fresh együttes énekesnőjeként ismert meg: emlőrákot diagnosztizáltak nála. Október elsején, a mellrák elleni küzdelem világnapján megjelenő Best magazinban Andi először nyilatkozik az emlőrákkal szemben vívott harcáról.

Forrás: Instagram/freshandi

„Még a barátaim előtt is titkoltam a betegségemet! Sokan a környezetemben most, a Bestből tudják csak meg, hogy min mentem keresztül az elmúlt nyolc hónapban" – nyilatkozta az énekesnő, aki már túl van a műtéten, illetve egy 14 alkalmas kemoterápián, jelenleg pedig sugárkezelést kap.

Ez a súlyos és rettegett betegség Magyarországon közel minden tizedik nőt érinti valamilyen szinten az élete során, ráadásul a hölgyek körében a második leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés.

„Hálás vagyok a sorsnak, hogy magam mögött tudhatom a betegséget! (...) A történetemmel erőt és hitet szeretnék adni a sorstársaimnak, az egészségeseket pedig arra figyelmeztetném, hogy azonnal keressenek fel szakorvost, ha valami rendellenességet tapasztalnak magukon. A daganatos betegségek esetében ugyanis az időfaktor talán az egyik legfontosabb tényező" – hangsúlyozta Andi.

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!