Sokkoló! Mellrákot diagnosztizáltak a magyar énekesnőnél: „Még a barátaim előtt is titkoltam a betegségemet!"

Forrás: Instagram/freshandi -
betegség mellrák Fresh Andi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyógyulófélben lévő énekesnő, Fresh Andi október elsején, a mellrák elleni küzdelem világnapján vallott betegségéről, valamint az ellene való harcáról.

Sokkoló hírt kapott orvosaitól bő egy éve Villányi Andrea, akit az ország a Fresh együttes énekesnőjeként ismert meg: emlőrákot diagnosztizáltak nála. Október elsején, a mellrák elleni küzdelem világnapján megjelenő Best magazinban Andi először nyilatkozik az emlőrákkal szemben vívott harcáról.

Forrás: Instagram/freshandi

„Még a barátaim előtt is titkoltam a betegségemet! Sokan a környezetemben most, a Bestből tudják csak meg, hogy min mentem keresztül az elmúlt nyolc hónapban" – nyilatkozta az énekesnő, aki már túl van a műtéten, illetve egy 14 alkalmas kemoterápián, jelenleg pedig sugárkezelést kap.

Ez a súlyos és rettegett betegség Magyarországon közel minden tizedik nőt érinti valamilyen szinten az élete során, ráadásul a hölgyek körében a második leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés.

„Hálás vagyok a sorsnak, hogy magam mögött tudhatom a betegséget! (...) A történetemmel erőt és hitet szeretnék adni a sorstársaimnak, az egészségeseket pedig arra figyelmeztetném, hogy azonnal keressenek fel szakorvost, ha valami rendellenességet tapasztalnak magukon. A daganatos betegségek esetében ugyanis az időfaktor talán az egyik legfontosabb tényező" – hangsúlyozta Andi.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.