Lehullt a lepel: Kiderült, mennyire hatásos a harmadik oltás

Forrás: 123rf.com -
harmadik oltás hatásosság koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Izraelben végzett vizsgálat alapján fény derült arra, hogy mennyire hatásos a koronavírus emlékeztető, harmadik oltása. 

Az Izraelben végzett vizsgálat során a harmadik oltást legalább 12 napja megkapó személyek és a Pfizer-vakcinával kétszer oltottak adatait hasonlították össze, összehasonlítva a fertőzési számokkal, a súlyos megbetegedések számával és a halálozásokkal.

Lehullt a lepel: Kiderült, mennyire hatásos a harmadik oltás Forrás: 123rf.com

A fertőzések számában tízszeres különbség volt a harmadik, emlékeztető oltást kapók és a kétszer oltottak között. A 60 év felettiek között a súlyos megbetegedések tekintetében 19,1-szeres volt a különbség, a 40-60 év közötti korosztályban pedig 20,7-szeres különbséget tapasztaltak az emlékeztető oltással beoltott és a kétszer oltottak között. A halálozásoknál 13,9-szeres volt a különbség a 60 feletti korosztályban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.