Újabb szigorítás jöhet: a halasztható műtéteket elnapolhatják

Forrás: 123rf.com -
műtét járvány terhelés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírusos megbetegedések száma ismét emelkedni kezdett, ezért a hazai kórházakban növelni kellett a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát.

"A betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása" – írták a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.

Magyarországon az elmúlt napokban egyre durvul a koronavírus-helyzet, ami azt jelenti, hogy a kórházak is egyre nagyobb terhelés alatt vannak. Csupán egyetlen nap alatt több mint 500-zal nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. Jelenleg több mint 4500 beteget ápolnak a kórházakban.

Már benne volt a levegőben, hogy újra halasztani kell a kevésbé sürgős műtéteket:

"A koronavírusos betegek számának növekedése miatt – a járvány előző hullámainak felszálló ágához hasonlóan – a kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát" – írja a napi tájékoztató.

A közleményből kiderül, hogy az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.

Ilyenre utoljára a korábbi hullámban volt szükség.

Forrás: 123rf.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.