Ha nem tartod be ezt a 3 dolgot, biztosan elkapod a koronavírust!

Forrás: 123rf.com -
Iroda szoba védekezés covid maszk viselés zárt tér koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A péntek éjféltől érvénybe lépő legújabb szigorítás szerint mostantól ismét kötelező lesz a maszkhasználat a zárt terekben. Habár sokan felháborodtak a döntés miatt, grafikákkal is alátámasztható, miért fontos a maszk a védekezés során.

Az emberek többsége nem engedheti meg magának, hogy otthonról dolgozzon, ezért az irodákban együtt töltött idő során mindenki ki van téve a fertőzés veszélyének. Akárcsak a baráti összejövetelek során, bármikor könnyen elkaphatjuk a vírust, ha nem tartjuk be az alapvető védekezési praktikákat.

Van három tennivaló, amivel szinte minimálisra csökkenthetjük a fertőzés esélyét!

Legyen szó munkahelyről vagy otthonunkról, jelentősen kisebb valószínűséggel kapjuk el a Covidot:

- ha mindenki visel maszkot a helyiségben,
- ha csak rövid ideig vagyunk együtt, illetve
- ha folyamatosan szellőztetünk.

Forrás: 123rf.com

Egy kutatás ugyanis bebizonyította, ha egy helyiségben összegyülnek hatan, együtt töltenek 4 órát és ez idő alatt nem szellőztetnek, akkor a találkozó végére mindannyian megfertőződnek. A koronavírus esetében nem kell tüneteket produkálni, tüsszögni vagy köhögni ahhoz, hogy az ember fertőzzön, a betegséget enélkül is könnyen továbbadjuk.

Grafikával illusztrálják, mennyi fertőző aeroszolcsepp jut a levegőbe akkor, ha csendben ülünk, ha beszélünk, ha kiabálunk vagy énekelünk. Kiderült, még akkor is képesek vagyunk megfertőzni kollégáinkat, barátainkat, ha szótlanul ülünk a helyünkben maszk nélkül. Ha viszont hangosan beszélünk, ötvenszer több víruscseppet juttatunk a levegőbe - összegezte a Joy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.