Ápolt körmök manikűr és pedikűr szettekkel

Forrás: pixabay -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy kezünk, úgy körmeink is számos kihívásnak vannak kitéve a nap folyamán. Az esti bőr- és kézápolás azonban nem elegendő ahhoz, hogy körmeink is megkapják a megfelelő karbantartást, velük külön kell foglalkoznunk. Az elvékonyodott és töredezett körmök gyakori problémát jelentenek, és emiatt igen sok hölgy veszi igénybe a manikűrösök szolgáltatásait. A műkörmök megoldást jelentenek az problémás körmökre, azonban ezeket nem kedveli mindenki, vannak, akik nem tudják elviselni a különböző zseléket vagy géllakkokat. A műkörmök folyamatos korrekciót igényelnek, ami egy idő után pénztárcánknak is megterhelő lehet.
Forrás: pixabay

Akik nem kívánják a manikűrösök segítségét kérni, azok saját maguk is gondoskodhatnak körmeikről. Manapság már igen sok olyan termék kapható, amelyek segítségével otthon is elvégezhetjük körmeink ápolását. Az alap-manikűrkészlet fontos tartozéka a körömcsipesz, a körömolló, körömreszelő és néhány kanál, amelyek a köröm körüli bőr igazítására szolgálnak.

Ha komolyabb készletet vásárolnánk, és ha jobban bele szeretnénk mélyedni a körömápolás rejtelemibe, akkor a piacon már különböző köröm-csiszológépeket is találhatunk. Ezek a készülékek tulajdonképpen gépesített, professzionális körömreszelő készletek, amelyek több reszelőfejet is tartalmaznak. A sok típusú és kialakítású fej teljeskörű körömápolást tesz lehetővé. A készletek általában finom és durva szemcséjű reszelőket, tűmarókat a benőtt körmökhöz és körömágyhoz, körömágyfeltolókat, kúpos bőrkeményedés-reszelőket és egyéb tartozékokat tartalmaznak.

Nemcsak kezeinken, de lábainkon is fontos a rendszeres körömápolás. Nagyon fontos, hogy rendszeresen vágjuk őket, és ne hagyjuk őket túl hosszúra nőni, mert könnyen beszakadhatnak, és az igen kellemetlen fájdalommal tud járni. Azonban arra is figyeljünk, hogy túl rövidre se vágjuk. Körömvágás után mindig használjunk reszelőt is. Ezzel szép formát adhatunk neki, és a körömvágás utáni egyenetlenségeket is lereszelhetjük. Az ápolt kezekhez és körmökhöz fontos a körömágy visszatolása is. Ezt egy kis áztatás után könnyen megtehetjük, a felesleges bőrt pedig olló segítségével levághatjuk. A körömápolás alapvető követelménye a köröm alatt összegyűlt szennyeződések és hámsejtek eltávolítása is.

A manikűrkészlet eszközeit adott időközönként fertőtleníteni kell, mivel ellenkező esetben bakteriális és gombás fertőzések kiváltói lehetnek. Természetesen nemcsak külsőleg kell körmeinket ápolni, hanem belsőleg is. A megfelelő, kiegyensúlyozott és vitamindús táplálkozás hatással van az egészséges körmökre is.

Fontos, hogy ne csak kezeinkről, hanem lábainkról is gondoskodjunk. A pedikűr ugyanannyira fontos, mint a manikűr. A lábápolás fontossága nemcsak esztétikai okokból jelentős, hanem egészségügyi szempontból is. Nemcsak nyáron, amikor gyakrabban látható a lábfejünk fontos körmeink és a bőrünk ápolása, hanem egész évben foglalkoznunk kell vele.

Nyáron, amikor a lábfejünk közszemlére kerül, divatos cipők és szandálok viselésekor, fontos, hogy az kellőképen ápolt legyen. Elektromos talpreszelőkkel gyorsan és kényelmesen szabadulhatunk meg a különböző bőrkeményedésektől. Természetesen érdemes velük vigyázni, hiszen ezek túlzott használata sem egészséges.

Megfelelő eszközökkel és egy kis türelemmel otthoni körülmények között is rendezettek lehetnek körmeink és a lábfejünk is. Az utóbbi ápolására különböző pedikűrkészletek, elektromos talpreszelők és körömfényezők állnak rendelkezésünkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.