Sokan azt mondják, hogy aki lélegeztetőgépre kerül, annak nincs esélye legyőzni a koronavírust. Szerencsére számtalan olyan példát láttunk már arra, amikor valaki több hét kóma után magához tért és felépült a fertőzésből.

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász állapotáról egyelőre nem tudni semmi újat, de rengetegen imádkoznak a felépüléséért. A napokban a szintén lélegeztetőgépre került, de csodával határos módon felépült fideszes képviselő, Bányai Gábor üzent a sportember családjának, hogy ne adják fel a reményt. Most pedig egy ápolónő osztotta meg saját történetét.

Nagy Gergelyné Hajnalka, a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának ápolója 105 napot töltött az intenzíven, abből 42-őt lélegeztetőgépen. Azzal az eszközzel mentették meg az életét, ami talán Szilveszternek is reményt adhat.

Elsősorban azt üzenem a családjának, hogy fogadjanak el minden segítséget, amit csak lehet. Mindenbe kapaszkodni kell, mindenben érezni kell azt, hogy ott van mellette a család és segíti az egészségügyi csoport.

Az egész ország arra vár, hogy kiderüljön, felépül-e Csollány SzilveszterForrás: AFP/Damien Meyer

"Mindenki érte van és mellette áll. Sikerülni fog, sikerülnie kell! Ugyanígy álljon a család is hozzá. Nagyon kemény harc lesz, amely nagyon hosszú ideig fog tartani" − nyilatkozta a KEMMA portáljának Hajnalka.

Habár megmenekült és már nem szorul lélegeztetőgépre, az ápolónő elmondta, talán sosem lesz olyan, mint régen: "Azon dolgozunk folyamatosan, hogy visszatérhessek a munkába. Egyelőre nagyon sok a szabadságom, azt töltöm. Próbálok visszatérni, de 100 százalékos dolgozó sosem leszek már."