Megdőlt az omikronnal kapcsolatos mítosz, mégis halálos az új mutáció

Forrás: 123rf.com -
omikron variáns halálos-e az omikron omikron koronavírus omikron halál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két éve határozza meg a mindennapjainkat a járványhelyzet. A koronavírus az első megjelenése óta már többször is mutálódott, legutóbb épp pár héttel ezelőtt fedezték fel a legújabb variánsát, amihez nagy reményeket fűztek a tudósok.

Legelőször a Dél-afrikai Köztársaságban mutatták ki a koronavírus új mutációját, ami a jelenleg uralkodó deltánál sokkal fertőzőképesebbnek mutatkozott. A tudósokat is megijesztette az új felfedezés, de hamar kiderült, hogy enyhébb tüneteket okoz az előző változatnál. Sokan abban reménykednek, hogy ez jelezheti a vírus megszelídülését.

Elhunyt az első, omikronnal fertőzött beteg Forrás: 123rf.com

Az omikronnal kapcsolatban az a hír kezdett terjedni, hogy ellentétben a korábbi variánsokkal, nem halálos, ám sajnos ez tévhitnek bizonyult. Az Egyesült Királyságban ugyanis elhunyt az első olyan ember, aki igazoltan az omikronnal fertőződött meg.

"Sajnos, nálunk az omikron kórházi ápolásra kényszerített embereket, és szomorú módon legalább egy beteg halálát okozta. Azt az elgondolást, hogy ez egy enyhébb változata a vírusnak, most már figyelmen kívül kell hagynunk"

– idézte Boris Johnsont a promotions.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.