Egészen hihetetlen szövődményei lehetnek a koronavírus-fertőzésnek. Nem csak a tüdőben vagy az érrendszerben, hanem az emberi szervezeten belül bárhol okozhat súlyos problémákat.

Egyszerű köhögéssel kezdődött annak a 9 éves kislányak is a kálváriája, aki most kénytelen teljesen előlről kezdeni az életét. A légzési nehézségeket izomfájdalom követte, amik annyira súlyosak lettek, hogy egyedül már öltözködni sem volt képes. A kórházban töltött napok után végül hazaengedték, az állapota viszont nem javult.

Először csak legyengült, majd lábra sem tudott már állni.

 

IllusztrációForrás: 123RF

Az angliai Yeovilban élő Emilyben azonban fiatalkora ellenére hatalmas erő lakozik. Három hete kezdődött el a rehabilitációja és az állapota már ennyi idő alatt is olyan sokat javult, hogy képes mankóval megtenni néhány lépést. Az orvosok szerint, ha így fejlődik tovább, hamarosan újra teljes életet élhet.

Emily egy igazi küzdő, elképesztő ereje van. A koronavírus nagyon megviselte őt, nem gondoltuk, hogy ilyen súlyos mellékhatást okozhat nála a fertőzés. Teljesen összetörtem, amikor azt láttam, hogy a lányom nem képes már lábra állni. Most azonban bizakodóak vagyunk, a kislányom nagyon erős és már alig várom, hogy újra a szabadban játszhassak vele és körülöttem szaladgáljon boldogan – idézte az apát a Mirror cikke nyomán a Ripost.