Koronavírus: megjelent az új teszt, ami gyorsabban mutatja ki a fertőzést még az antigén teszteknél is

Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str -
COVID-19 teszt antigén koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kínai kutatók által kifejlesztett teszt hihetetlenül gyors, hiszen mindössze négy perc alatt kimutatja, hogy megfertőződtünk-e koronavírussal vagy sem. 

A kínai tudósok fejlesztése annyira pontos, mint a PCR-teszt, ám jóval rövidebb időt vesz igénybe, mert mindössze 4 perc alatt kimutatja az eredményt - számolt be a Moneycontrol. Az általuk kifejlesztett érzékelő segít lecsökkenteni a labóratóriumi vizsgálatok szükségességét, így hamarabb kaphatunk eredményt.

Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str

Az elvégzett kísérletekben 33 sanghaji koronavírusostól vettek mintát és a saját fejlesztésük mellett PCR-tesztet is elvégeztek rajtuk. Mindkét módszer ugyanazt az eredményt mutatta ki. A kísérletben résztvevők között voltak lázasok, influenzások, de olyanok is, aki egészséges önkéntesek voltak. Utóbbiaknál sem mutattak ki álpozitív eredményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.