Bill Gates a müncheni biztonságpolitikai konferencián beszélt arról, hogy nyakunkon a következő világjárvány.

Bill Gates sok egyéb mellett a járványokkal is gyakorta foglalkozik, ezúttal a müncheni biztonságpolitikai konferencián beszélt erről a témáról. A Microsoft alapítója - aki nemrég vált el hivatalosan is feleségétől- úgy véli, a koronavírus hamarosan lecseng, hiszen az omikron variáns már az enyhülést hozta el. Mégsem buzdít senkit arra, hogy hátradőljön, szerinte ugyanis ahelyett, hogy a világ beoltásával foglalkozik mindenki, a vakcinaiparnak kellene megkezdenie a felkészülést egy esetleges következő világjárványra.

Gates szerint szinte biztos, hogy a jövőben kitör egy újabb pandémia, de az orvostudomány fejlődése segíthet, hogy ne ismétlődjön meg a mostani világjárvány. A cél az, hogy a vakcinafejlesztés időigénye két évről hat hónapra csökkenjen, és azonnal reagálni tudjon a világ a következő fenyegetésre -írja a CNBC.

Fotó / AFP

A Microsoft felszólította a kormányokat, hogy már most fektessenek komoly összegeket  be a felkészülésre és az MRNS-vakcinákra. Gates egyébként már 2015-ben figyelmeztetett arra, hogy a világ nincs felkészülve egy könnyen fertőző betegség kitörésére, most pedig vészjóslóan ezt mondta:

„Lesz egy újabb világjárvány. Legközelebb más kórokozó lesz."