Már egészen fiatal kortól kezdve fontos megtanítani a gyerekeknek az egészséges táplálkozás alapjait. A rendszeres zöldségfogyasztás elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges étkezéshez, ráadásul ha keveset fogyasztunk ezekből, az még elhízáshoz is vezethet.

A Friss csapat már 5. éve dolgozik azon, hogy minél népszerűbbé tegyék a gyerekek körében a zöldség és gyümölcs fogyasztását. Minden szülő rémálma, hogy gyermekük nem hajlandó elég zöldséget enni, a csapatnak pedig pont az a célja, hogy megoldást találjon erre a problémára. 

A dietetikus szerint nagyon fontos a gyerekek számára a rendszeres zöldség-gyümölcs fogyasztás, ugyanis rengeteg betegség megelőzhető a megfelelő vitaminbevitellel, sőt, még az elhízáshoz is köze van. Azok a gyerekek, akik kevés rostban gazdag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a későbbiekben sokkal hajlamosabbak lesznek az elhízásra. 

Ha szeretnéd minél változatosabb formában fogyasztani a zöldségeket, gyümölcsöket, ebben a cikkben írtunk egy szuperül variálható, hawaii receptet, itt pedig összeszedtük a vega életmód elleni és melletti érveket.