Kiderült, hogy mennyi zöldséget kell ennünk ahhoz, hogy ne hízzunk el

elhízás egészség zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már egészen fiatal kortól kezdve fontos megtanítani a gyerekeknek az egészséges táplálkozás alapjait. A rendszeres zöldségfogyasztás elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges étkezéshez, ráadásul ha keveset fogyasztunk ezekből, az még elhízáshoz is vezethet.

A Friss csapat már 5. éve dolgozik azon, hogy minél népszerűbbé tegyék a gyerekek körében a zöldség és gyümölcs fogyasztását. Minden szülő rémálma, hogy gyermekük nem hajlandó elég zöldséget enni, a csapatnak pedig pont az a célja, hogy megoldást találjon erre a problémára.

A dietetikus szerint nagyon fontos a gyerekek számára a rendszeres zöldség-gyümölcs fogyasztás, ugyanis rengeteg betegség megelőzhető a megfelelő vitaminbevitellel, sőt, még az elhízáshoz is köze van. Azok a gyerekek, akik kevés rostban gazdag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a későbbiekben sokkal hajlamosabbak lesznek az elhízásra.

Ha szeretnéd minél változatosabb formában fogyasztani a zöldségeket, gyümölcsöket, ebben a cikkben írtunk egy szuperül variálható, hawaii receptet, itt pedig összeszedtük a vega életmód elleni és melletti érveket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.