prosztatarák betegség focista Louis van Gaal rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Louis van Gaal egy vasárnapi interjúban jelentette be, hogy prosztatarákkal küzd.

A 70 éves tréner már egy ideje küzd a betegséggel, eddig 25 kemoterápiás kezelésen vett részt.

"Az esetek kilencven százalékában ez a ráktípus nem halálos, de nekem egy elég agresszív fajta jutott. Sok mindent kell menedzselni az életedben, ha ennyiszer mész orvoshoz, de engem csodálatos és rendkívül diszkrét ellátásban részesítettek" - mondta a tréner, aki ez idáig a családján és barátain kívül nem beszélt másnak betegségéről, mivel nem szerette volna, ha a csapata nem tud a világbajnoki selejtezőre koncentrálni.

Van Gaal még 2019-ben jelentette be visszavonulását, de tavaly augusztusban ismét kinevezték szövetségi kapitánynak. Korábban 2000 és 2022, valamint 2012 és 2014 között irányította a holland válogatottat.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.