Rusvai Miklós szerint nem védekezni kell az omikron ellen, hanem átvészelni

fotó: Talán Csaba -
járvány védekezés omikron Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusvai Miklós elmondta véleményét az omikronnal szembeni védekezésről.

"Most lehet, hogy követ dobok a vízbe, de én azt mondom, nem is kellene az omikronnal szemben jobban védekeznünk. Ez a vírus már nem olyan veszélyes, mint amilyen a vuhani, az alfa és a delta variáns volt. Vagyis szerintem nem védekezni kell az omikronnal szemben, hanem átvészelni" – mondta a virológus a Ripostnak. Hozzátette, hogy ezt a betegséget inkább már csak ki kell heverni.

Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

"Megkapni és kiheverni a betegséget, ezt hívjuk röviden, orvosi nyelven átvészelésnek. A védekezés a súlyos következményekkel járó, nagyarányú halálozást okozó betegségek ellen indokolt elsősorban. Az omikron variáns azonban már nem ilyen, nem okoz ilyen jellegű tüneteket és szövődményeket. Kivéve persze a kockázati csoportba tartozókat (idősek, súlyos társbetegségekkel küzdők stb.), akiknél továbbra is indokolt a védekezés."

Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.