Tasha Thor-Straten nem vette komolyan az intő jeleket. Az életét az utolsó pillanatban mentették meg az orvosok.

Az angliai Rochfordban élő, 48 éves édesanya azt vette észre, hogy véres a széklete. Nem foglalkozott a tünettel, a stressznek tudta be. Később gyomor- és derékfájás is jelentkezett nála, de ezt ráfogta a túlterheltségre. Végül annyi vért vesztett, hogy kénytelen volt elmenni orvoshoz.

"Az orvos azt mondta, hogy végstádiumú bélrákom van, átterjedt a tüdőmre, és felajánlották a palliatív ellátást. Ez teljesen megrázó és lesújtó volt. Soha nem jutott eszembe, hogy a tüneteim bélrákot jelezhetnek. Fitt és egészséges voltam, odafigyeltem a táplálkozásomra, és a családomban nem volt ilyen betegség. Elviselhetetlen volt megtudni, hogy nemcsak rákos vagyok, de bele is fogok halni" - mondta az édesanya a The Sun angol lapnak.

Tasha hazament és azon kezdett gondolkodni, hogyan mondja el a gyerekeinek, hogy hamarosan az édesanyjuk nélkül kell élniük. A temetést is elkezdte szervezni. Pár héttel később azonban kiderült, hogy a tüdőműtétje remekül sikerült, így esélye van a gyógyulásra. Elkezdődött a kemoterápia, majd újra megoperálták.

"Február 28-án volt a műtétem. Kivágták a belemnek azt a részét, ahol a körülbelül 35 mm nagyságú daganat volt. Olyan érzés volt, mintha visszakaptam volna az életemet. Szeretnék segíteni másoknak, aki hasonló diagnózist kapnak, mint én" - mondta Tasha, aki gyógyulása óta életvezetési tanácsadással foglalkozik.