Orvosi csoda, hogy meggyógyult: már a temetését tervezte a 48 éves nő

orvosi csoda daganat béldaganat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tasha Thor-Straten nem vette komolyan az intő jeleket. Az életét az utolsó pillanatban mentették meg az orvosok.

Az angliai Rochfordban élő, 48 éves édesanya azt vette észre, hogy véres a széklete. Nem foglalkozott a tünettel, a stressznek tudta be. Később gyomor- és derékfájás is jelentkezett nála, de ezt ráfogta a túlterheltségre. Végül annyi vért vesztett, hogy kénytelen volt elmenni orvoshoz.

"Az orvos azt mondta, hogy végstádiumú bélrákom van, átterjedt a tüdőmre, és felajánlották a palliatív ellátást. Ez teljesen megrázó és lesújtó volt. Soha nem jutott eszembe, hogy a tüneteim bélrákot jelezhetnek. Fitt és egészséges voltam, odafigyeltem a táplálkozásomra, és a családomban nem volt ilyen betegség. Elviselhetetlen volt megtudni, hogy nemcsak rákos vagyok, de bele is fogok halni" - mondta az édesanya a The Sun angol lapnak.

Tasha hazament és azon kezdett gondolkodni, hogyan mondja el a gyerekeinek, hogy hamarosan az édesanyjuk nélkül kell élniük. A temetést is elkezdte szervezni. Pár héttel később azonban kiderült, hogy a tüdőműtétje remekül sikerült, így esélye van a gyógyulásra. Elkezdődött a kemoterápia, majd újra megoperálták.

"Február 28-án volt a műtétem. Kivágták a belemnek azt a részét, ahol a körülbelül 35 mm nagyságú daganat volt. Olyan érzés volt, mintha visszakaptam volna az életemet. Szeretnék segíteni másoknak, aki hasonló diagnózist kapnak, mint én" - mondta Tasha, aki gyógyulása óta életvezetési tanácsadással foglalkozik.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.