A kórházi ágy korlátja és a matrac közé szorulva halt meg egy nyugdíjas rendőrtiszt

betegség halál rendőr hanyagság újraélesztés kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bebizonyosodott, hogy a személyzet hanyagsága vezetett az idős rendőr halálához, akit légszomj miatt szállítottak kórházba. 

A szívbetegségben, nyiroködémában és alvási apnoéban is szenvedő 83 éves rendőrt megfigyelésre tartották bent a kórházban, csak éppen senki nem figyelt oda rá.

Két független orvosszakértőt kértek fel az eset kivizsgálására, miután az első bírósági döntést az elhunyt fia nem fogadta el. Végül kiderült, hogy az idős férfi fulladásos halálát valóban az okozta, hogy a matrac és ágyrács közé szorult a feje, ami a szakértők szerint egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

Tovább súlyosbítja az esetet, hogy a halottkém megállapította, hogy a kórház dolgozói annak ellenére sem élesztették újra a beteget, hogy megtalálásakor még volt pulzusa.

Végül a Royal Shrewsbury Kórházat, ahol a nyugalmazott rendőrtiszt elhunyt, a bíróság 533 334 font, azaz nagyjából 247 millió forint kártérítés kifizetésére kötelezte - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.